Innoveren is iets waar wij volledig voor open staan.

Technische innovatie

Innovatie is één van de sleutelwoorden van Gebr. De Leeuw. In eigen beheer materieel ontwikkelen dat op een positieve manier bijdraagt aan het milieu, CO2-reducerend is en dus ook maatschappelijk verantwoord is. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat hetgeen we bedenken en produceren, bijdraagt aan het welzijn van ons personeel. Wij zijn erg trots op deze ontwikkelingen en blijven onszelf dagelijks vernieuwen.

Innovaties

Powerbank
Wij vervangen steeds meer gereedschap met brandstofmotor voor elektrisch gereedschap. Waar mogelijk op accu en anders op 230 V. Om de uitlaatgas-emissie niet te verleggen van het gereedschap naar de aggregaat, hebben we een grote powerbank gebouwd, die ons elektrisch gereedschap gedurende een hele werkdag van de benodigde elektriciteit voorziet. Dat scheelt veel in geluid en uitlaatgas-emissie. Wel zo prettig voor onze medewerkers, de omgeving en het milieu. Het 230V leverend accupakket wordt 's nachts opgeladen vanaf het vaste elektriciteitsnet.

Boorstelling
Onze in eigen beheer ontworpen, ontwikkeld en gebouwde boorstelling is uniek en kan in verscheidene expertises worden ingezet, omdat deze op multifunctionele wijze palen en ankers trillingsvrij de grond in kan schroeven vanuit alle hoeken.  De boorstelling kan met gemak funderingspalen schroeven in de bodem, groutkolommen en groutankers plaatsen, en door kade muren heen boren met behulp van een diamantboor. 

Kraanschip
Het kraanschip hebben we ontwikkeld om waterwerkzaamheden te realiseren binnen stedelijk gebied. Het werkschip is met een doorvaartbreedte van 3 meter, een doorvaarthoogte van 1,45 meter en een vaardiepte van 60 cm klein en wendbaar, maar heeft toch een hijsvermogen van 12 ton en een hoogte van 11 meter waardoor ook lange scheepsvaartpalen gerenoveerd kunnen worden. Daarnaast hebben we speciale koppelpontons ontwikkeld welke het werkschip extra drijfvermogen en stabiliteit bieden op grotere wateren. 

Waterbeluchting 
Om allerlei diverse redenen kan het voorkomen dat natuurwater vervuild raakt. Zuurstoftekort kan optreden bij bijvoorbeeld aanhoudende warmte of een overstroming van het riool. Gebr. de Leeuw heeft een mobiele beluchtingsinstallatie geproduceerd waarmee we het zuurstofgehalte in het water snel weer op peil te kunnen krijgen. Dit systeem wordt inmiddels met succes door verschillende gemeenten en waterschappen gebruikt.