Benieuwd naar wat we realiseren?

Bekijk onze laatste nieuws updates

Hieronder vind u ons laatste nieuws. Daarnaast kunt u zich ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrieven:

 • Nieuwsbrief 24-4-2017
 • Nieuwsbrief 9-12-2016
 • Nieuwsbrief 26-7-2016
 • 16 februari
  Pontje weer in de vaart op 26 april 2018

  Nieuw vaarseizoen voor  veerdienst 't Leeuweveerke.

  Afgelopen jaar was een succesvol eerste jaar van onze veerdienst tussen Lage Zwaluwe en het Nationaal Park de Biesbosch. Met bijna 13.000 bezoekers zijn alle verwachtingen overtroffen. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe vaarseizoen dat start op 26 april 2018. 

  meer info? Ga naar: www.leeuweveerke.nl of stuur ons een email: leeuweveerke@gmail.com

  Meer informatie over de toeristische mogelijkheden in de gemeente Drimmelen? Kijk op: www.voortuinvandebiesbosch.nl!

  22 februari
  Efficiëntie in transport!

  Onze nieuwe Mitsubishi Fuso Canter Euro 6. Efficiënt & schoon in aandrijving en verbruik. Met een krachtige EURO 6-motor die voldoet aan de EEV-norm en zo de Co2 reductie halveert.

  01 december
  Mogen wij even voorstellen!

  Onlangs is er door Gebr. de Leeuw een nieuwe binnen- draaiende "rups graaf -machine" aangeschaft van 27 ton. 

  Deze rups graafmachine is voorzien van een dozer blad, waardoor de inzetbaarheid van de graafmachine geoptimaliseerd is en deze een grotere hijscapaciteit heeft. 

  Ook is deze rups graafmachine Co2 reducerend. De oude graafmachine was Tier I de nieuwe graafmachine Tier IIIB 

  30 november
  Gebr. de Leeuw schaft 10 nieuwe trilstampers aan.

  Onlangs zijn er door Gebr. de Leeuw 10 nieuwe trilstampers aangeschaft. Deze geheel nieuw ontworpen trilstampers staan garant voor het leveren van kwaliteit en zijn perfect voor het verdichten op zeer nauwe locaties van diverse grondsoorten.

  Deze trilstampers vergen weinig onderhoud en staan garant voor een lange levensduur. Daarnaast is de huidige generatie motoren in deze machines een stuk schoner wat leidt tot een lager brandstofverbruik en reductie van CO2 uitstoot. Mede door vernieuwde trillingsdemping in het handvat is deze machine gebruiksvriendelijker voor onze medewerkers.

  03 november
  Onze waterleeuw is klaar voor het grote werk!

  Onze Waterleeuw II is voorzien van een 15 tons kraan!! Klaar voor het echte werk!! 

  02 maart
  Wij zijn op zoek naar fanatieke spierbundels
  13 maart
  Nieuwe Mecalac Rupsgraafmachine

  In de spotlights! 
  Onze nieuwe Mecalac Rupsgraafmachine. De Mecalac 8MCR is een machineconcept op rupsen, dat de kenmerken van een compacte 7-tons graafmachine met motor en uitrustingsstukken aan de bovenwagen combineert met die van een snelle schranklader met een driehoekig rupsloopwerk. De 8MCR kan zich met een snelheid van maximaal 10 km/u verplaatsen. Dit nieuwe concept is een goed voorbeeld van hoe innovatieve ontwerp kan samengaan met comfort, productiviteit, economie, betere werkmethoden en bescherming van het milieu.

  17 maart
  Opening nieuw speel- en wandelparkje haven Lage Zwaluwe

  Regen of niet, Vrijdagmiddag opende wethouder John van Oosterhout samen met de kinderen van opvang de Roef het nieuwe speel- en wandelparkje aan de kop van de haven in Lage Zwaluwe. Voor dit mooie project heeft Gebr. De Leeuw B.V. de ondergrond, wandelpaden en de funderingen van de speeltoestellen mogen verzorgen. Wij wensen de kinderen veel speelplezier!

  20 maart
  Tweede fase flexwoningen afgerond.

  Afgelopen maandag is de tweede fase geopend van het “flexwoningen” project aan de Kesterenlaan te Breda. Wethouder Patrick van Lunteren plant als officiële opleveringshandeling een boom bij de 22 flexwoningen aan de Koraalstraat. Gebr. De Leeuw B.V. heeft in deze fase voor de 22 geplaatste flexwoningen de complete onder + bovengrondse infrastructuur gerealiseerd. De realisatie van dit project is meer gericht op een groenere leefomgeving in en rondom de wijk.

  27 maart
  Opening informatiebord "Liniecrossers"

  Vanmiddag opende burgemeester Gert de Kok het informatiebord van de “Linie crossers” t.b.v de geschiedenis van de crossings. Dit in bij zijn van groep acht van basisschool de Grienden en vele andere belangstellenden. De bouw en het plaatsen van het informatiebord en de verzorging van de verharding zijn verzorgd door Gebr. De Leeuw B.V.

  De Biesbosch was met zijn wirwar van kreken, grienden en rietvelden een belangrijke schuilplaats voor onderduikers in de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers waagden zich niet in het gebied uit angst er te verdwalen. Aan het eind van de oorlog lag de Biesbosch precies tussen de linies van de Duitsers en de geallieerden, die vanuit het Zuiden oprukten. Bewoners die blindelings de weg kenden in het donkere doolhof smokkelden met bootjes goederen, medicijnen en mensen tussen het nog bezette Holland en het al bevrijde Zuiden. De dappere mensen die deze zogenaamde ‘crossings’ uitvoerden staan bekend als de ‘Biesbosch linie crossers’.

  11 april
  In samenwerking met natuurliefhebbers heeft Gebr. De Leeuw B.V. een heuse paddenpoel aangelegd.

  We brengen vandaag even een bezoekje aan de Biesbosch, en wel op een unieke locatie! Namelijk op een eiland midden in de Biesbosch. Op dit eiland is rond eind 1800 de Zwarte Schuur gebouwd, een oude boerenschuur destijds nuttig als kippenhok of varkenskot.

  Tegenwoordig wordt deze schuur onderhouden door enthousiaste vrijwilligers, en wordt deze schuur veelvuldig bezocht door nieuwsgierige mensen… niet zo gek want deze plek beschikt over een groot rijkdom aan cultuurhistorische natuurwaarden.

  In samenwerking met natuurliefhebbers heeft Gebr. De Leeuw B.V. een heuse paddenpoel aangelegd. Deze poel zal voor een hoop kikkers, salamanders en padden een nieuw thuis worden

  26 april
  ​Het nieuwe vaarseizoen van ‘t Leeuweveerke is van start gegaan!

  Het nieuwe vaarseizoen van ‘t Leeuweveerke werd donderdag 26-04-2018  feestelijk en onstuimig geopend. Helaas kon ‘t Leeuweveerke niet gaan varen vanwege het onstuimige weer. Vrijdag maakte het weer alles goed en zijn wij begonnen met de eerste afvaarten.

  09 mei
  Introductie Boorstelling gemeente Utrecht

  Vanochtend is onder grote belangstelling van de gemeente Utrecht onze in eigen beheer ontworpen en gebouwde boorstelling in gebruik genomen. Deze boorstelling is uniek omdat deze palen en ankers trillingsvrij de grond in kan schroeven vanuit alle hoeken.  Door de zeer geringe afmetingen is de boorstelling zeer geschikt voor werkzaamheden in de grachten.  Wij bedanken de gemeente Utrecht voor jullie komst en enthousiasme!

  21 juni
  Nog efficiënter te werk met onze nieuwe Koppelpontons.

  In onze eigen metaalwerkplaats bouwen wij op dit moment 8 koppelpontons van 6 x 3 meter. Met deze stalen koppelpontons kan er nog sneller en efficiënter gewerkt worden op het water en op plekken waar je normaliter niet kunt komen met een varend schip. 

  Door het zelf ontwikkelde koppelsysteem is het mogelijk om de pontons zeer snel en eenvoudig te koppelen/ontkoppelen. Met alle koppelpontons samen hebben we in totaal een drijfvermogen van 110 ton.

  20 juli
  Een kijkje in de kastelenbuurt te Schiedam.

  Een warm en zonnig kijkje op ons project "Ophoging en Herinrichting Kastelenbuurt” te Schiedam. Waar op dit moment hard wordt gewerkt aan de laatste afwerkingswerkzaamheden voor de bouwvak vakantie begint.